Върховната рада на Украйна гласува днес за удължаване с една

...
Върховната рада на Украйна гласува днес за удължаване с една
Коментари Харесай

Украйна удължи действието на закона за специалния статут на Донбас

Върховната рада на Украйна гласоподава през днешния ден за удължение с една година на действието на закона, предоставящ лимитирано самоуправление на следените от сепаратистите източни региони на страната, съобщи Ройтерс.
Агенцията дефинира този ход като причина за реализиране на съглашение за споразумяване на избухналия преди повече от пет години и половина спор в Донбас.
Законът за специфичния статут на Донбас бе признат през октомври 2014 година и от този момент действието му бе продължено няколко пъти.
В поддръжка на решението през днешния ден гласоподаваха 320 депутати при нужни 226, заяви ТАСС.
В спора в Източна Украйна, избухнал през 2014 година, до момента бяха убити над 13 000 души. Подкрепяните от Русия сепаратисти управляват огромни елементи от територията на Украйна, което ускори най-голямата борба сред Изтока и Запада след края на Студената война, отбелязва Ройтерс.
Двайсет и шест цивилни са станали жертва на спора в Донбас през 2019 година, заяви ръководителката на Мисията на Организация на обединените нации по правата на индивида в Украйна Матилда Богнер, представена от ТАСС.
Загиналите от началото на годината до 15 ноември мирни поданици са 26, а ранените - 130, сподели Богнер. Тя добави, че от експлоадирането на спора в средата на април 2014 година до момента са убити минимум 3344 цивилни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР