Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира след твърдения за ТЕЦ

...
Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира след твърдения за ТЕЦ
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за ТЕЦ-а на Ахмед Доган


Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира след изказвания за Топлоелектрическа централа „ Варна “ и връзката на централата с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Коментарите бяха направени по-рано през днешния ден в лайв във Facebook от самия Топлоелектрическа централа край Морската столица от съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов, а съответен мотив за инспекцията е обява в уеб страницата „ Дневник “, в която е отразена изявата на някогашния правосъден министър.

„ Това е Философският камък на Доган. Философският камък е това, което разрешава от една купчина желязо да произведеш злато. Д-р Доган съумя да направи това нещо, несъмнено с наши пари (…) Това е мръсната загадка на българската политика. И тази мръсна загадка се свежда до едно просто нещо – куп желязо, от което философът доктор Доган съумява да изкара през вашите сметки за ток, от вашите джобове сума от 54 милиона “, разяснява Иванов във видео, снимано пред централата.

ВКП ще ревизира дали има формирани преписки или досъдебни производства във връзка изнесените в обявата изказвания. Ако в хода на инспекцията бъдат установени данни за осъществени закононарушения, същите ще бъдат докладвани на способената прокуратура.

При съществуване на нередности от административен темперамент прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на дейности по подготвеност, излиза наяве от формалното известие.

След конфликтите край населяваните от Доган „ Летни Сараи “ край Бургас се заприказва за отнемането на достъпа до контракти за „ леден запас “ на централата.

Топлоелектрическа централа „ Варна ”, в чийто актив влиза и пристанище, беше изведена от употреба през 2017 година След това бе продадена от ЧЕЗ на фамилната компания на министъра от кабинета „ Орешарски “ Данаил Папазов. През 2018 година 70% от сдружението закупи Ахмед Доган, а Папазов остана изпълнителен шеф.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР