Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, след като започна проверка на

Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, след като започна проверка на ...

КПКОНПИ се захваща с бившия заместник - министър Манолев и къщата му.


Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, след като започна проверка на бившия вече зам.-министър на икономиката Александър Манолев, съобщиха от държавното обвинение. Той вчера подаде оставка след медийни публикации, че има луксозна къща в Сандански, строена с европари.

Върховната касационна прокуратура е установила, че през 2011 г. Манолев е предоставил на ЕТ„Агротрейд – Ана Димитрова“ собствената си земеделска земя – 9,7 дка лозе. През 2013 г. той учредил в полза на едноличния търговец право на строеж на къща за гости, басейн и ограда в собствения си поземлен имот, уточнява бТВ.

На 6 октомври 2014 г. ЕТ„Агротрейд – Ана Димитрова“ станал бенифициент на безвъзмездна помощ в размер на 391 160 лв. по проект „Изграждане на жилищна сграда за гости в м.“Чинар куши“ гр. Сандански“.

Година по-късно Александър Манолев в качеството си на управител на „Ес Ди Ес Про“ ЕООД предоставил 700 000 лв. заем на едноличния търговец. В същото време, при проверка на място на инвестицията по проекта за къща за гости той се представил като упълномощено лице на бенефициента.

Източник: fakti.bg