Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, след като започна проверка на

...
Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, след като започна проверка на
Коментари Харесай

КПКОНПИ се захваща с бившия зам.-министър Манолев и къщата му

Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, откакто стартира инспекция на някогашния към този момент зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, оповестиха от държавното обвиняване. Той през вчерашния ден подаде оставка след медийни изявления, че има първокласна къща в Сандански, строена с европари.

Върховната касационна прокуратура е открила, че през 2011 година Манолев е дал на ЕТ„ Агротрейд – Ана Димитрова “ личната си земеделска земя – 9,7 дка лозе. През 2013 година той учредил в интерес на едноличния търговец право на градеж на къща за посетители, басейн и ограда в личния си аграрен парцел.
Александър Манолев подаде оставка като зам.-министър на стопанската система Оставката му е призната от премиера Бойко Борисов
На 6 октомври 2014 година ЕТ„ Агротрейд – Ана Димитрова “ станал бенифициент на безплатна помощ в размер на 391 160 лева по план „ Изграждане на жилищна постройка за посетители в м. “Чинар куши “ гр. Сандански “.
Снимка: btvnovinite.bg
Година по-късно Александър Манолев в качеството си на шеф на „ Ес Ди Ес Про “ ЕООД дал 700 000 лева заем на едноличния търговец. В същото време, при инспекция на място на инвестицията по плана за къща за посетители той се показал като упълномощено лице на бенефициента.
Имот на прицел: Строена ли е с европари вила на зам.-министър Вилата е построена като къща за посетители, финансирана с 400 хиляди лв.
От прокуратурата означават, че от юли 2017 година до април 2019 година Александър Манолев е бил член на УС на Държавен фонд „ Земеделие”. Според нормативните документи за 5 година след подписване на контракта за финансова помощ ползвателят е задължен да употребява активите по предопределение (т.е. за къща за посетители, а не, да вземем за пример, за частен дом – б.р.). В противоположен случай дадените средства може да бъдат поискани назад с рента.

Заради всичко това КПКОНПИ ще ревизира Александър Манолев за спор на ползи.

Пиша " Есе " и ви очаквам в съда

С благопожелание за триумф на ГЕРБ и съдружните сътрудници и цялостната убеденост, че не е направил нищо неправилно, Александър Манолев се сбогува с поста си в икономическото министерство с дълга обява във " Facebook ".

" Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но желая това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да пазя работата си, решенията си, позициите си. А не да се обясняваш дали в миналото си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си почтен, дали си почтен… Неща, които цялостен живот съм вярвал, че се демонстрират с дейности, а не се изясняват на думи. ", написа той.



По думите му протичащото се е " офанзива ", подготвяна от хора, които обикаляли медиите " с папки ". Манолев въпреки всичко не дава никакъв отговор за случилото се, като само декларира: " Който желае обстоятелства и документи – ще му ги дава. За останалите – да имат вяра на каквото и на който желаят. Ловът на вещици закупи плашещи размери ".

Така приключва обявата: " За край ще употребявам терминологията на тези, които писаха за мен – сътрудници, пиша „ есе “ до съда, тъй като изнесохте доста зле скалъпени обвинявания и следва да се забележим в заседателната зала ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР