Върховната касационна прокуратура се самосезира за студения резерв на ТЕЦ

...
Върховната касационна прокуратура се самосезира за студения резерв на ТЕЦ
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за ТЕЦ Варна

Върховната касационна прокуратура се самосезира за студения запас на Топлоелектрическа централа " Варна " с мажоритарен притежател Ахмед Доган по твърдения на водача на " Да, България " Христо Иванов в клип във фейсбук, публикуван по-късно в някои медии. В него Христо Иванов се обръща към основния прокурор с въпроса  " Г-н Гешев, ще забележите ли философския камък на Доган? “.

  " Философският камък е това, което разрешава от една купчина желязо да произведеш злато. Д-р Доган съумя да направи това нещо, несъмнено с наши пари ", казва Христо Иванов на фона на Топлоелектрическа централа " Варна ", който е благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи. Според Иванов държавните институции си затваряли очите за договорката. Във вторник Христо Иванов беше в района на теца като продължение на акцията му до летните сараи на Доган в парк " Росенец ".  

Миналата седмица, на напред във времето излезе тематиката за така наречен леден запас като стана ясно, че за поддържането му са били превеждани милиони на частната Топлоелектрическа централа " Варна " на Доган. След съдружен съвет при премиера Борисов, от който излезе новината, че следва огромен ремонт на кабинета, зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов заяви, че е бил обсъждан и въпроса за неведнъж понижаване на студения запас. Същият ден ръководещите оповестиха идни законови ремонти, които плануват министърът на енергетиката да има правото еднолично да взема решение на кого от производителите на електрическа енергия да бъдат предоставяни държавни средства в размер на 57 млн. лева, за поддържане на леден запас. Досегашната процедура с осъществяване на търгове ще бъде прекъсната.

Прокуратурата ще ревизира дали има формирани преписки и досъдебни производства във връзка изнесените в обявата изказвания. Ако в хода на инспекцията бъдат установени данни за осъществени закононарушения, същите ще бъдат докладвани на способената прокуратура. При съществуване на нередности от административен темперамент прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на дейности по подготвеност. Върховната касационна прокуратура ще осведоми обществеността за резултатите от инспекцията след нейното привършване, се споделя в известието.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР