Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на над 20 души,

...
Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на над 20 души,
Коментари Харесай

Прокуратурата реши да проверява Кирил Петков по списък, подаден от Бареков

Върховната касационна прокуратура е почнала инспекция на над 20 души, чиито имена са подадени в сигнал на някогашния ръководител на ББЦ и шеф на ТВ7 Николай Бареков. 

Първото име в листа е на премиера Кирил Петков, който единствено преди седмица уличи основния прокурор Иван Гешев по отношение на корупционни закононарушения, откакто изиска информация какво е направила прокуратурата по следствия против 19 души. 

Николай Бареков, който е подал втория сигнал, също ще бъде викан за снемане на пояснения във ВКП. 

От прокуратурата изясняват, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи и службите " цялата налична информация по отношение на лицата, обект на изявленията, и вероятно подхванатите от органите дейности по отношение на тях, за практикуване пълномощията на Прокуратура на Република България по покачване на наказателна отговорност при събиране на задоволително данни за осъществено закононарушение от лицата, посочени в предоставените материали ". 

Освен Кирил Петков в листата на Бареков участват още имената на двама от вицепремиерите - Асен Василев и Корнелия Нинова, началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова и министърът на превоза Николай Събев, посочен като " спонсор на Политическа партия ". 

В листата са заложени и имената на издателите на " Капитал " Иво Прокопиев и Теодор Захов, бившия собственик на КТБ Цветан Василев, ръководителя на " Да България " Христо Иванов, както и бившия премиер Иван Костов. 

Без да се показват имена, в сигнала на Бареков са вкарани и цели групови органи като управителните препоръки на Българската банка за развиване и Държавната консолидационна компания. Отделно е посочена и Ваня Караганева от ДКК. 

Бареков е показал като източници на сигнала си следствия от ПИК, Афера, личният му  " Антикорупционен фронт ", който съвсем дублира името на фондацията, основала следствието за " Осемте джуджета ", и съдружие на име " Будните българи ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР