Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта, информационните технологии

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта, информационните технологии
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали Божков разрушава вагонния завод в София

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на превоза, осведомителните технологии и известия (МТИТС) за финансово-икономическото състояние на „ БДЖ-Трансимпекс “ АД и кмета на София за положението на Локомотивно-вагонния цех в столицата, по-известен като ЖП - завода зад Централна гара, оповестиха от Прокуратурата.

Образувана е кореспонденция след самосезиране въз основа на информация в медиите за разрушение на вагонния цех зад Централна гара, обвързвана и с „ БДЖ-Трансимпекс “ АД. Според показаните данни капиталът на сдружението се разпределя сред „ БДЖ " АД - 35% и „ Трансимпекс " ЕАД - 65 %. Държавата взе участие със застроен терен с повърхност 49 217 кв.м. и 33 здания с обща застроена повърхност от 28 616 кв.м., както и машини, съоръжение, транспортни, средства, икономически инвентар и програмни артикули.

В обсега на инспекцията се включва и условие на информация, касаеща съответни ограничения, подхванати по сведенията от докладите - формулиране на инструкции и надзор за осъществяването им, сезиране на други способени административни органи по поставените въпроси, подпомагане по правни или в действителност въпроси и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР