Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира компетентността на министъра на туризма

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира компетентността на министъра на туризма
Коментари Харесай

Сезираха Ангелкова и КЗП за проблеми по плажовете

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира компетентността на министъра на туризма и ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите за проблеми и престъпления по черноморските плажове.

Проверката е формирана по информация в медиите, с която се предизвикат подозрения за неспазване на нормативноустановени условия при прилагане на морските плажове и нарушение на потребителските права.

ВАП разпорежда на министъра на туризма да извърши инспекция за спазването на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие по отношение на данни за ограничение и затрудняване на свободния и безвъзмезден достъп до плажовете, за основаване на спънки за свободно разполагане на плажни такъми (чадъри, шезлонги, постелки, плажни дюшеци и други), за нарушение на условието за размера и местоположението на зоната за свободното им разполагане от посетителите на морския плаж, както и за несъблюдение на задължението за даването на плажни такъми от концесионерите на цени не по малко от 50 на 100 от цените за сезон 2019г. или от оптималните цени по съответния контракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР