Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира компетентността на министъра на туризма

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира компетентността на министъра на туризма
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на Ангелкова и КЗП да проверят безплатния достъп до плажовете

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира компетентността на министъра на туризма и ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите за проблеми и престъпления по черноморските плажове, оповестиха от прокуратурата.
Проверката е формирана по информация в медиите, с която се предизвикат подозрения за неспазване на условията при прилагане на морските плажове и нарушение на потребителските права.
ВАП разпорежда на министъра на туризма да извърши инспекция за спазването на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие по отношение на данни за ограничение и затрудняване на свободния и безвъзмезден достъп до плажовете, за основаване на спънки за свободно разполагане на плажни такъми (чадъри, шезлонги, постелки, плажни дюшеци и други), за нарушение на условието за размера и местоположението на зоната за свободното им разполагане от посетителите на морския плаж, както и за несъблюдение на задължението за даването на плажни такъми от концесионерите на цени не по малко от 50 на 100 от цените за сезон 2019 година или от оптималните цени по съответния контракт.
Председателят на Комисията за отбрана на потребителите би трябвало да извърши инспекция за нарушавания на Закона за отбрана на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са авансово оповестени по метод забележим и наличен за потребителите.
За подхванатите ограничения и резултатите от тях ВАП следва да бъде известена в законоустановения период.изисквания плажове КЗП Николина Ангелкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР