Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и указа на Окръжна

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и указа на Окръжна
Коментари Харесай

Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград да разпореди на съответните структури на РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от Министерство на здравеопазването и други способени органи, инспекция на МБАЛ „ Иван Скендеров “ ЕООД – гр. Гоце Делчев с оглед предприемане на незабавни ограничения за застраховане на здравното обслужване и лекуване на популацията в община Гоце Делчев.

Проверката е по отношение на голям брой изявления в средства за всеобщо осведомление, петиции, подписки и изказвания в обществените мрежи на жители на общината, че посоченото лечебно заведение може да прекрати обслужването на популацията.

Причината е подадените заявки за овакантяване на 14 лекари от болничното заведение и следващо изразено от тях предпочитание да останат на работа в изискванията на изключително състояние, по което не се е взело отношение.

В хода на инспекцията ще бъдат изискани и мнение и дейности от страна на Общинския съвет в града и кмета на общината, както и от лекари и управление на болничното заведение.

МБАЛ „ Иван Скендеров “ ЕООД – гр. Гоце Делчев е единствената в региона и е измежду лечебните заведения включени в националния лист, с оглед ограничения и дейности за битка с епидемията от COVID-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР