Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и указа на Окръжна

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и указа на Окръжна
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска проверка на болницата в Гоце Делчев

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград да разпореди осъществяването на инспекция на МБАЛ " Иван Скендеров " в Гоце Делчев.

Проверката би трябвало да бъде направена от Районната здравна ревизия, Инспекцията по труда, представители на одит от здравното министерство и други способени органи.
В изискванията на зараза: Лекари напущат болничното заведение в Гоце Делчев В региона е направена и подписка в отбрана на локалните медици
При инспекцията ще бъдат изискани мнение и дейности от страна на Общински съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и управление на болничното заведение.

От прокуратурата прецизират, че болничното заведение е единствената в региона и е измежду лечебните заведения включени в националния лист, с оглед ограничения и дейности за битка с епидемията от COVID-19.
14 лекари от болничното заведение в Гоце Делчев хвърлиха оставки Причината е противоречие с разпределянето на заплатите
Проверката е по отношение на голям брой изявления, в които се твърди, че лечебното заведение може да прекрати обслужването на популацията.

Причината са подадените заявки за овакантяване на 14 лекари от болничното заведение и следващо изразено от тях предпочитание да останат на работа в изискванията на изключително състояние, по което не се е взело отношение.

Коронавирусът и България Може ли полицията да те глоби… за вървене по улицата 7 са доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 от Спешната помощ Една нетрадиционна фотосесия в разгара на пандемията Д-р Александър Симидчиев: Медицинският съвет продължава да работи, само че импровизирано Българското приложение за надзор на COVID-19 ще е налично от през днешния ден COVID-19 взе още две жертви у нас в неделя Заместник-директорът на ВМА: Наистина всичко ще бъде наред Коментар на водещия: Битка с времето Белоградчишката болница остана без лекари в рецесията 9 чиновници на реда са дали позитивни проби за ковид Иван и Андрей: Концертът #ПомогниОтВкъщи е метод да подкрепим най-засегнатите от рецесията Д-р Ненков: Как се оправя ген. Мутафчийски е видно от броя на умрелите от COVID-19 Корнелия Нинова: Управляващите работят на правилото „ проба – неточност “ 522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Полицейска обсада в квартал „ Луковица “ в Пещера Правната комисия гледа на второ четене удължаването на изключителното състояние България няма да дерогира Конвенцията за отбрана на правата на индивида към този момент Предпазват ли ни текстилните маски от ковид? Лекар с COVID-19: Когато се заразих, нямаше задоволително защитни средства за медиците 31-годишен българин е умрял от ковид в Лондон
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР