Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и поиска Окръжната прокуратура

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и поиска Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата иска проверка на болницата в Гоце Делчев заради оставките на лекари

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и изиска Окръжната прокуратура в Благоевград да разпореди осъществяването на инспекция на Многопрофилната болница „ Иван Скендеров ” в Гоце Делчев. Тя ще бъде направена от РЗОК, Инспекцията по труда, АДФИ, представители на одита от здравното министерство и други способени органи.  

Проверката е по отношение на голям брой изявления в средства за всеобщо осведомление, петиции, подписки и изказвания в обществените мрежи на жители на общината, че болницата може да прекрати обслужването на популацията поради подадени заявления за овакантяване от 14 лекари в здравното заведение и следващо изразено от тях предпочитание да останат на работа в изискванията на изключително състояние, по което не се е взело отношение.

От прокуратурата прецизират, че болничното заведение е единствената в региона и е измежду лечебните заведения, включени в националния лист по отношение на ограничения и дейности за битка с епидемията от COVID-19.

При инспекцията ще бъдат изискани мнение и дейности от страна на Общински съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и управление на болничното заведение.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР