Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува преписка за

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува преписка за
Коментари Харесай

ВАП нареди проверка на метрото след саботажа

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува кореспонденция за безпричинното прекъсване на електричеството на метростанция "Софийски университет " на 20.07.2020 година За случая с обвинявания за безчинство са двама някогашни депутати - Минчо Спасов от Национална движение „Симеон Втори" и Еленко Божков от Българска социалистическа партия. Третият участник е Светослав Трайков.

С оглед на обстоятелството, че с разпореждане на Министерски съвет, "Метрополитен " ЕАД - София е избран за Стратегически обект, който се охранява по контракт сред Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи от полицейска защита, ВАП указва на министъра на вътрешните работи и на кмета на гр. София да бъде осъществена незабавна инспекция по отношение на допускането на посочения случай, който би могъл да провокира с изключение на прекъсването на метрото, блокиране на пасажери и мотриси в тунелите и други по-тежки последствия.

В отбрана на държавния и публичен интерес и на съображение на чл.145 ал.1 т.6 от Закона за правосъдната власт, ВАП сезира министъра на вътрешните работи и кмета на гр. София за нуждата от предприемане на незабавни дейности, свързани с организирането на защитата на метростанциите, за недопускане на закононарушения и други престъпления от рода на описаните, както и да я уведоми за подхванатите по случая дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР