Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува преписка по

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува преписка по
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за незаконна сеч край Своге

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и образува кореспонденция по телевизионно следствие за изсечена гора и липсващ дървен материал, в който се разказват престъпления, в това число и закононарушение по отношение на установена противозаконна сеч в горски региони на град Своге, оповестиха от прокуратурата.

Държавното обвиняване отбелязва съществуването на данни, че е открито от чиновници на Регионалната дирекция по горите - град София противоречие сред размера на дървесината, добита от компания въз основа на разрешително за сеч в прилежаща държавна гора, и действително експедираната с транспортни билети дървесина от титуляра на разрешителното. Сезирана е способената прокуратура, с цел да реши има ли осъществено закононарушение.

Прокуратурата е заела шефа на Изпълнителната организация по горите за преценка по отношение на съблюдаване на  изискванията на закона в съответния случай, както и с оглед предприемане на всички законоустановени дейности в отбрана на държавния и публичен интерес.

Преди два дни чиновници на Регионална дирекция по горите - София откриха 285 броя отсечени дървета, бял бор при осъществена инспекция през вчерашния и днешния ден в частна гора землището на село Огоя, което се намира в община Своге, София област. Преписката за разкритото нарушаване ще бъде предадена на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР