Върховната административна прокуратура /ВАП/ се е самосезирала и разпоредила на

...
Върховната административна прокуратура /ВАП/ се е самосезирала и разпоредила на
Коментари Харесай

Прокуратурата погна болницата в Гоце Делчев заради оставки на лекари

Върховната административна прокуратура /ВАП/ се е самосезирала и разпоредила на Окръжна прокуратура-Благоевград да ревизира МБАЛ ”Иван Скендеров ” ЕООД гр. Гоце Делчев.
Проверката би трябвало да бъде направена от РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от Министерство на здравеопазването и други способени органи, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката е по отношение на голям брой изявления в медиите, петиции, подписки и изказвания в обществените мрежи на жители на общината, че лечебното заведение може да прекрати обслужването на популацията. Причината са подадените заявки за овакантяване на 14 лекари от болничното заведение и следващо изразено от тях предпочитание да останат на работа в изискванията на изключително състояние, по което не се е взело отношение.

При инспекцията ще бъдат изискани мнение и дейности от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и управление на болничното заведение.

Припомняме, че през месец март 14 медици от болничното заведение подадоха предупреждения, че напущат лечебното заведение. Причината бе, че медиците не са съгласни с ръководството на болничното заведение. По думите им, шефът доктор Владислав Улевинов, взима неразумни решения.

МБАЛ „ Иван Скендеров “ ЕООД – гр. Гоце Делчев е единствената в региона и е измежду лечебните заведения включени в националния лист, с оглед ограничения и дейности за битка с епидемията от COVID-19.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР