Върховната административна прокуратура (ВАП) протестира поскъпването на водата, утвърдено от

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) протестира поскъпването на водата, утвърдено от
Коментари Харесай

Прокуратурата иска отмяна на по-високите цени на водата

Върховната административна прокуратура (ВАП) стачкува повишаването на водата, одобрено от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). След подаване на митинги срещу нарастването на цените, влезнали в действие от 1 декември 2017 година, за Бургас, Ямбол и Враца, от ВАП оспорват и останалите решения на КЕВР за повишаване, съобщи Нова ТВ. Увеличението е в действие от началото на годината за 16 града.

Проверката на прокуратурата сочи, че енергийният регулатор е позволил " основни нарушавания на административнопроизводствени правила”. При взимане на решението е разкрито несъгласие с правни разпореждания, прецизират от ВАП.

Държавното обвиняване показва, че цените, признати за седем от градовете, даже надвишават прага на обществената търпимост или са покрай него. Става дума за Силистра, Монтана, Шумен, Сливен, Кърджали, Враца и Бургас. Според прокуратурата КЕВР има настройка " безусловно да усилва цените на В и К услугите”. С тези причини Върховна административна прокуратура упорства пред Административен съд - София град повишаването на водата, одобрено на 15 декември 2017- година, да бъде анулирано.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР