Върховната административна прокуратура(ВАП) изиска предприемането на спешни мерки от Българската

...
Върховната административна прокуратура(ВАП) изиска предприемането на спешни мерки от Българската
Коментари Харесай

Прокуратурата иска БАБХ да проверява магазини за храни и ресторанти

Върховната административна прокуратура(ВАП) изиска предприемането на незабавни ограничения от Българската организация за сигурност на храните(БАБХ) по предотвратяването на нарушавания при предлагането на храни и хранителни артикули в обектите за търговия на дребно и заведения за публично хранене.
Причината е въведеното на 13 март 2020 година изключително състояние на територията на Република България по отношение на разпространяването на ковид. 
След получената информация за работата на инспекторите от отделите „ Контрол на храните “ при Областните дирекции по сигурност на храните на територията на цялата страна, с оглед увеличаващите се случаи на доказани случаи на пациенти с ковид и в отбрана на публичния интерес, прокурор от ВАП предложи на изпълнителния шеф на БАБХ да предприеме спомагателни дейности по усилване на контрола по осъществяване на наредбите в Закона за храните и с противоепидемиологични ограничения, открити със заповеди на министъра на опазването на здравето в границите на изключителното състояние. Законодателството дава опция на БАБХ при поява на нова болест или риск за здравето да актуализира ефикасното осъществяване на формален надзор върху храните.
ВАП е изискала от изпълнителния шеф на БАБХ неотложно да бъде осведомена за взетото от него решение.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР