Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция Митници“ информация за

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция Митници“ информация за
Коментари Харесай

ВАП иска от митниците данни за налични количества, производство и съхранение на спирт


Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „ Митници “ информация за съхраняваните количества алкохол в данъчните хранилища, положението на индустриалните мощности и мониторинга на цените, поради обстоятелството, че постоянната стерилизация е една от наложителните ограничения за битка с ковид Коронавирус 19.

Искането е по отношение на формирана във ВАП кореспонденция по информация, оповестена в уеб страницата на митниците на 25.03.2020 година, за наличностите на мощности и първични материали за произвеждане на алкохол и дезинфектанти. Според обявата производителите на етилов алкохол в страната държат на предпазване над 4 000 000 литра етилов алкохол в данъчни хранилища.

ВАП изисква от Агенция „ Митници “ данни дали съхраняваното количество етилов алкохол е фактически разполагаемо и дава отговор ли на нарасналото търсене, както и основана ли е организация за мониторинг във връзка с цените, на които се предлага, поради засечената отчетлива наклонност за тяхното повишаване.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР