Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „Митници“ информация за

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „Митници“ информация за
Коментари Харесай

Прокуратурата пита митниците за спирта в данъчните складове

Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „ Митници “ информация за съхраняваните количества алкохол в данъчните хранилища, положението на индустриалните мощности и мониторинга на цените, поради обстоятелството, че постоянната стерилизация е една от наложителните ограничения за битка с ковид Коронавирус 19.

Искането е по отношение на формирана във ВАП кореспонденция по информация, оповестена в уеб страницата на митниците на 25.03.2020 година, за наличностите на мощности и първични материали за произвеждане на алкохол и дезинфектанти.

Според обявата производителите на етилов алкохол в страната държат на предпазване над 4 000 000 литра етилов алкохол в данъчни хранилища.

ВАП изисква от Агенция „ Митници “ данни дали съхраняваното количество етилов алкохол е фактически разполагаемо и дава отговор ли на нарасналото търсене, както и основана ли е организация за мониторинг във връзка с цените, на които се предлага, поради засечената отчетлива наклонност за тяхното повишаване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР