Върховната административна прокуратура (ВАП) и Бургаската окръжна прокуратура са на

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) и Бургаската окръжна прокуратура са на
Коментари Харесай

Стената на плажа Алепу щяла да стане прекрасно местообитание за птици

Върховната административна прокуратура (ВАП) и Бургаската окръжна прокуратура са на мнение, че оповестеното като брегоукрепително строящо се оборудване на Шофьорския плаж на Алепу наподобява по-скоро на постройка с асансьорна клетка и стълбище, в сравнение с подпорна стена, каквато бургаската дирекция за строителен надзор твърди, че е.

Поради тази причина ВАП е сезирала началника на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) да извърши незабавна инспекция на законността на градежа " Алепу вилидж " в община Созопол, сред нос Свети Тома и така наречен Шофьорски плаж, оповестиха от държавното обвиняване в четвъртък. Малко преди този момент и министър председателят Бойко Борисов разпореди на шефа на националния строителен надзор Иван Несторов да ревизира на място по какъв начин стоят нещата.

По-късно министър председателят Борисов разяснява, че в случай че издигнатото досега е подпорна стена, то вторият стадий от плана, който включва хотел, " с огромна степен на възможност няма да се случи ". Направените досега " кутийки " щели да станат " прелестно местообитание за птици, животни ", сподели министър-председателят пред Българска национална телевизия. " Спираме го на този стадий градежа и това се трансформира в прелестно местообитание за птиците ", добави той.

Проверките на градежа започнаха откакто беше дадена публичност по случая посредством обществените мрежи, а в петък към 30 поданици на община Созопол стачкуваха пред незавършения градеж в предпазената околност Алепу. Те настояват, че в никакъв случай допреди да стартира градежът на Шофьорския плаж не е имало свлачище. Според районното министерство обаче това е свлачище, записана още през 1970-те години, което обаче се е задействало през 2009 година

Протестиращите са възмутени от дейностите на контролните органи. " Изразявам възмущението, освен моето, само че и на тези, които не съумяха да дойдат. Ние не сме съгласни по този метод да се отнасяме към природата ", сподели един от протестиращите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР