Върховната административна прокуратура се самосезира и образува преписка за безпричинното

...
Върховната административна прокуратура се самосезира и образува преписка за безпричинното
Коментари Харесай

Фандъкова и вътрешният министър трябва да извършат спешна проверка на сигурността в метрото

Върховната административна прокуратура се самосезира и образува кореспонденция за безпричинното прекъсване на електричеството на метростанция "Софийски университет " на 20 юли. За случая с обвинявания за безчинство са двама някогашни депутати - Минчо Спасов от Национална движение „Симеон Втори" и Еленко Божков от Съюз на демократичните сили. Третият участник е Светослав Трайков.

С оглед на обстоятелството, че с разпореждане на Министерския съвет, "Метрополитен " ЕАД - София е избран за Стратегически обект, който се охранява по контракт сред Столичната община и Столична дирекция на вътрешните работи от полицейска защита, ВАП указва на министъра на вътрешните работи и на кмета на София да бъде осъществена незабавна инспекция за допускането на посочения случай, който би могъл да провокира с изключение на прекъсването на метрото, блокиране на пасажери и мотриси в тунелите и други по-тежки последствия, оповестяват от Обвинението.

В отбрана на държавния и публичен интерес министърът на вътрешните работи и столичният кмет би трябвало да подхващат и незабавни дейности, свързани с организирането на защитата на метростанциите, за недопускане на закононарушения и други престъпления.

Припомняме, че на 20 юли вечерта някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов беше задържан и отведен в Първо РПУ в столицата. Той е бил арестуван в късния следобяд на улица "Аксаков " в София. Причината е натискането на спешните бутони на метростанция "Софийски университет " по-рано денем.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР