Върховната административна прокуратура образува преписка за извършена продажба на нови

...
Върховната административна прокуратура образува преписка за извършена продажба на нови
Коментари Харесай

ВАП разпореди проверка на бившия областен управител на Варна

Върховната административна прокуратура образува кореспонденция за осъществена продажба на " нови 6 декара земя в местността " Салтанат ", които са част от Морската градина във Варна.

" Твърди се, че договорката е осъществена през предишното лято от регионалния шеф на област Варна, а покупател е комерсиално сдружение и по този начин тази земя e попаднала в " частни ръце ", оповестяват от държавното обвиняване. 
 Протест във Варна поради квартал Салтанат Протест във Варна поради квартал " Салтанат "
" Кой ми шепне на ухото? " СУЛТАНат " се пробва напряко да крещи. На варненци. Така лирично се обърна кметът на морската столица Иван Порт...

ВАП желае от Окръжната прокуратура да извърши инспекция, при която да се преценяват законосъобразността на дейностите и административните актове на някогашния регионален шеф.

При осъществяване на инспекцията би трябвало да се подхващат всички предписани от нормативните актове ограничения, за отбрана на държавния и публичния интерес, пишат още от ВАП.

В случай на констатиране на престъпления или незаконосъобразни административни актове, ще се реши налице ли са учредения за предприемане на други дейности. Ако в хода на работата бъдат открити данни за закононарушение, ще се сезира способената конструкция на прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР