Върховната административна прокуратура назначава проверка на министъра на културата Боил

...
Върховната административна прокуратура назначава проверка на министъра на културата Боил
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата назначава проверка на министъра на културата

Върховната административна прокуратура назначава инспекция на министъра на културата Боил Банов. Тя е поради документи, издадени от ведомството за строителството на небостъргач, който се издига на метри от култураен монумент. Това заяви в ефира на Нова телевизия главният прокурор Иван Гешев.

Не съобразяваме дейностите на прокуратурата с изказвания на политици или с политически последици. Не се опасяваме, не се срамим и държим българските жители да знаят истината. Това е методът да се увеличи доверието в правосъдната власт ”, сподели още Гешев.

Коментарът му пристигна във връзка мнението, изразено от някои жители, че акцията на прокуратурата в Президентството е пристигнала, незабавно откакто Радев е изискал събаряне на защитата на НСО за Ахмед Доган и Делян Пеевски. Часове след началото на акцията и осъществените арести на „ Дондуков ” 2, пред постройката се състоя митинг. Държавният глава излезе при стачкуващите и с изказването си прикани за „ прогонване на мафията от прокуратурата ”.

„ Президентът очевидно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички страни е в политиката ”, добави Гешев. И разяснява, че съгласно него президентът се „ катери върху гърба на прокуратурата, с цел да реализира някои обикновени, дребни политически триумфи преди идните избори ”.

Гешев дефинира като „ откровени неистини, операции, хибридни офанзиви ” изказванията, че прокуратурата може да се провежда и да извърши сходна акция за броени часове. И означи, че едно от разрешенията за претърсванията на „ Дондуков ” 2 е издадено още в неделя, а останалите – в понеделник или вторник.

Обвинител номер 1 бе безапелационен, че до момента в който той е на този пост, „ амнистия няма да има за никого, нито двоен стандарт ”

Определям дейностите на президента като тъжни . Той се причисли към редиците на атакуващите прокуратурата, поведени от Иван Костов ”, разяснява Гешев.

Той съобщи още, че няма желание да се отдръпва. „ За какво да депозирам оставка? За това, че си правя работата? За това, че десетки недосегаеми олигарси са в ареста или се срият в други страни? За това, че телефонните измами съвсем стопираха? ”, разяснява основният прокурор. И добави: „ Единственият недостижим човек в България е президентът, до момента в който Конституционният съд не се произнесе ”. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР