Върховната административна прокуратура извършва проверка по сигнал на народен представител

...
Върховната административна прокуратура извършва проверка по сигнал на народен представител
Коментари Харесай

ГОРЕЩА ТЕМА! Прокуратурата погна златните паспорти. Лъсва поредната далавера, в която е овъртолен Просто Киро

Върховната административна прокуратура прави инспекция по сигнал на депутат от Движение за права и свободи, касаещ така наречен “златни паспорти”.

Ето какво декларират от ВАП:

" В сигнала се твърди, че процедурите, свързани с издаването, са прилагани по отношение на жители на Руската Федерация и Китайската национална република за придобиване на българско поданство.

Възложено е осъществяването на цялостни инспекции по всеки един от описаните в сигнала случая на ДАНС, Министерството на правораздаването, Българската организация за вложения и Дирекция " Миграция " -МВР.

При определяне на данни за нарушаване на закона - ще бъде изпратено предложение до президента на Република България поради пълномощията му за анулация на натурализацията за добито българско поданство, а при положение на данни и за осъществени закононарушения - ще бъде сезирана способената прокуратура ".
свързани новини91064на 04.02.20228214на 08.01.2022
Припомняме, че Движение за права и свободи сезира прокуратура по сигнал за нарушавания при приемане на българско поданство посредством вложения или така наречен златни паспорти. Зам.-председателят на парламентарната група на придвижването Хамид Хамид дефинира съдържащите се в него данни като „ чудовищна скица “ и намеси имената на ръководителя на Българската организация за вложения Стамен Янев и сегашния министър председател Кирил Петков.

В сигнала се съдържат изказвания, че от 2015 до 2021 година над 120 лица, главно китайци, работещи за китайските специфични служби, и руснаци са получили поданство и право за престояване без инспекция, като са употребявали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми от една банка един на различен.

„ Посочват се тримата медиатори, двете компании, с които всички тези китайци и руснаци имат подписани контракти, доста забавно, че всички вложения са на стойност 1 000 001 лв. и всички документи са издавани от лицето Стамен Янев. И тук изскачат въпросите дали това лице има тези близки връзки със служебния министър на стопанската система и през днешния ден министър-председател на Република България “, съобщи Хамид.

Една от вероятните връзки е „ скоропостижното издаване на капиталов документ на Кирил Петков, с цел да купи Индустриална зона „ Божурище “ и да я продаде много бързо по-късно “, добави Хамид.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР