Върховната административна прокуратура атакува през Върховния административен съд Тарифата за

...
Върховната административна прокуратура атакува през Върховния административен съд Тарифата за
Коментари Харесай

Административният съд иска отмяна на тарифите за винетките

Върховната административна прокуратура нападна през Върховния административен съд Тарифата за таксите, които се събират от Агенция " Пътна инфраструктура ", като включително влизат и цените на винетките, заяви lex.bg. Като претекст се показва, че цената е издадена без претекстове, които би трябвало да са налице при внасянето на плана за нея и да са оповестени на уеб страницата на Министерския съвет, който я утвърждава с разпореждане.

Тричленен състав на Върховен административен съд е позволил митинга за разглеждане и е насрочил делото за 14 април 2020 година Всеки, който е заинтригуван от изхода му, може да се причисли към него до началото на устните надпревари.

Напрактика настоящата цена не промени цените на винетките, като съществуващите останаха на равнищата от 2018 година, само че вместо на стикер към този момент са електронни. За леките коли годишната винетка коства 97 лв., тримесечната - 54 лева, месечната - 30 лева, а седмичната - 15 лева Появи се нова уикенд винетка с цена 10 лв., която важи от 12 часа в петък до среднощ в неделя.

Атакуването на Тарифата за таксите, които се събират от АПИ обаче визира напрактика всички суми, които пътната организация събира, от пътна такса за пренос, през позволение за слагане на билбордове, до такса за разкриване на крайпътна бензиностанция, прецизира lex.bg.

По мотив информацията от Върховен административен съд от пътната организация пуснаха известие до медиите, в което споделят, че Тарифата за таксите, които се събират от Агенция " Пътна инфраструктура ", призната през 2018 година, е годна и всички такси са изцяло законни и следва да бъдат заплащани от ползвателите на републиканската пътна мрежа. " Оспорването на подзаконовия нормативен акт не стопира неговото деяние ", прецизират от АПИ.

Обръщаме внимание, че сега се организира публично разискване на плана на Тарифа за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа. Тя ще размени настоящата от 2008 година цена и публикуваната през днешния ден информация за оборване на нормативния акт не е обвързвана с процедурата по публично разискване на новия план на цена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР