Върховна касационна прокуратура (ВКП) разследва сигнал за незаконосъобразно разходване на

...
Върховна касационна прокуратура (ВКП) разследва сигнал за незаконосъобразно разходване на
Коментари Харесай

ВКП разследва Българската ски федерация и спортното министерство

Върховна касационна прокуратура (ВКП) проверява сигнал за незаконосъобразно разходване на средства от държавния бюджет, предоставени от Министерството на младежта и спорта на Българската федерация по ски. Сигналът е подаден в прокуратурата от Политическа партия " Зелените " през месец февруари тази година.

 Цацаров предлага на Борисов да се промени договорът с
Цацаров предлага на Борисов да се промени договорът с " Юлен " за парк " Пирин "

Ползваната от " Юлен " територия не съответствала с тази в контракта за концесия

По случая е формирана инспекция. На 12 март ВКП са изпратили в Министерството на младежта и спорта писмо с искане за даване на информация дали и защо са отпускани финансови средства на съдружие " Българска федерация по ски " от 2003 година до сегашния миг.

В писмото ВКП е поискала заверени копия от всички документи - поръчки, доклади, документи за осъществени инспекции по асимилиране на средства, платежни нареждания и други.

Във връзка с настояването на прокуратурата на 20 март 2018 година спортното министерство е предоставило на ВКП информация за преведени средства от страна на ММС на Българската федерация по ски за посочения интервал, както и 16 класьора, съдържащи планове, контракти и съдържателни доклади по години - от 2007 година до 2018 година, налични в архива на ММС.

В Министерството на младежта и спорта се съхранявали огромен размер документи - над 100 цялостни, огромни класьори, заради което министерството е отправило покана до ВКП да изпрати собствен чиновник, който да извърши инспекция на документите и на място , пишат от държавното обвиняване.

Министерството е оказало цялостно подпомагане на ВКП и остава в подготвеност да даде в допълнение документи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР