Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за качеството на водата

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за качеството на водата
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи проверка за качеството на водата в Калофер

Върховна административна прокуратура (ВАП) разпорежда инспекция за качеството на водата в гр. Калофер на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов и на министъра на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова.

Във ВАП е формирана кореспонденция по информация в медиите за некачествена питейна вода в питейния тръбопровод на " Водоснабдяване и канализация " ЕООД - гр. Пловдив, благосъстоятелност на страната посредством министъра на районното развиване и благоустройството, снабдяващ жителите на гр. Калофер.

В информацията, представена от медиите, се загатва, че има непрестанно въвеждане на воден режим в града, жителите недоволстват, че водата е с рисково за здравето качество, че от чешмите тече тиня или изобщо не тече вода. Твърди се, че казусът продължава от години и страната не е подхванала нищо за решаването му.

Възложената инспекцията следва да обясни събитията и предпоставките, свързани с обезпечаване на естественото и качествено водоснабдяване за питейни и битови потребности в гр. Калофер, както и такива, които имат значение за вярното решение на казуса.

По време на инспекцията от контролните органи следва да се изяснят и всички други обстоятелства и въпроси, свързани с нарушеното водоснабдяване с питейна вода на гр. Калофер, както и да се предотврати настъпването на нездравословни последствия върху здравето на популацията.

В резултат на констатациите на двете министерства следва да се подхващат и всички планувани в нормативните актове административни и административнонаказателни ограничения при установени нарушавания. Ако в хода на работата по случая се бъдат установин и данни за закононарушение, следва де се сезира способената прокуратура и структури на Министерство на вътрешните работи.

Резултатите, нарушаванията на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания следва да бъдат отразени в отчет, който да бъде пратен във ВАП в най-кратък период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР