Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска незабавна проверка на строежа на Алепу

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията народен строителен надзор (ДНСК) и изиска незабавна инспекция на законността на градежа на "Алепу вилидж ".

От прокуратурата оповестиха още, че е формирана кореспонденция след изявления в медиите и информация на министъра на районното развиване и благоустройството, както и на взаимната работа с локалната прокуратура. Установеното е, че брегоукрепителното оборудване по-скоро наподобява на постройка, загатват се асансьорна клетка и стълбище, което слага въпроси за сходство на построеното с издаденото позволение за градеж.

Върховна административна прокуратура желае отчет от ДНСК за градежа на Алепу

Проверката ще открива на място и по документи дали се съблюдават всички нормативни условия на Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), подзаконовите нормативни актове по използването им, както и другите нормативни актове, свързани със строителство в предпазени зони. Ще се ревизира поотделно и сложно целият капиталов и строителен развой.

Прокуратурата желае оптимално бързо систематизиран отчет, в който да бъдат отразени направените констатации, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях, като и за това дали ще бъдат глобени отговорните лица, включително постановени административни актове.

Протест срещу строителството на Алепу
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР