Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен
Коментари Харесай

ВАП сезира ДНСК за нова проверка на Алепу вилидж

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията народен строителен надзор (ДНСК) да извърши незабавна инспекция на законността на градеж „ Алепу вилидж “ в община Созопол, сред нос „ Свети Тома “ и така нататък „ Шофьорски плаж”.

ВАП е образувала кореспонденция въз основа на информация в медиите и министъра на районното развиване и благоустройството, както и на взаимната работа с Окръжна прокуратура – Бургас. Установеното от двете прокуратури досега и отразеното в медиите сочи, че брегоукрепителното оборудване по-скоро наподобява на постройка, загатват се асансьорна клетка и стълбище, което слага въпроси за сходство на построеното с издаденото позволение за градеж.

Проверката е от компетентността на ДНСК и следва да се откри на място и по документи дали се съблюдават всички нормативни условия на Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), подзаконовите нормативни актове по използването им, както и другите нормативни актове, свързани със строителство в предпазени зони. Следва също по този начин да се ревизира поотделно и сложно целия капиталов и строителен развой, да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР