Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да извърши

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да извърши
Коментари Харесай

ВАП сезира и кмета на София да провери вилата на Божков на Витоша

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да извърши незабавна инспекция на място и по документи на градежа на вила „ Аглика “, намираща се в естествен парк „ Витоша “.

Резиденцията на Тодор Живков в този момент е благосъстоятелност на обвинения предприемач Васил Божков.

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) е направила инспекция, която е открила осъществени незаконосъобразни преустройства.
ВАП сезира Строителния надзор да ревизира вилата на Божков на Витоша Инспекцията на "Аглика " би трябвало да бъде осъществена неотложно на място и по документи
По време на инспекцията на съществуващата постройка, както и за новоизградените елементи, не са показани строителни бумаги. Такива не са налични и в архивите на регион „ Витоша “.

Установено е, че има две новоизградени здания, които съставляват градежи от пета и шеста категория, контролът на които е от подготвеност на Столична община.

Столична община следва да ревизира поотделно и сложно строителния развой по вероятно осъществявани преустройства, да организира огледи на място като се изискат и всички данни, в това число статут на терена, право на благосъстоятелност или на градеж, влезнали в действие кадастрални, общи и подробни устройствени проекти.

Трябва да бъде проследен целият капиталов развой, включващ всички съставни елементи и законови условия, сходство на разрешението за градеж, в случай че има такова, с условията на нормативните актове.

Докладът от инспекцията на Столична община би трябвало да бъде показан на ВАП в най-кратък период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР