Върховна административна прокуратура (ВАП) образува преписка по публикации в средствата

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) образува преписка по публикации в средствата
Коментари Харесай

ВАП проверява заповедите на МОСВ относно защитена зона “Комплекс Калиакра“

Върховна административна прокуратура (ВАП) образува кореспонденция по изявления в средствата за всеобщо осведомление и предприе инспекция за правда по отношение на издаване на заповед № РД-526/21.07.2017 година на министъра на околната среда и водите, с която е въведена и възбрана за разораване, залесяване и основаване на трайни насаждения на територията, плодови и зеленчукови култури, зърнено-бобови култури, листно-стъблени зеленчукови култури, кореноплодни зеленчукови култури, луковично-зеленчукови култури, маслодайни култури, влакнодайни култури, етеричномаслени култури, едногодишни или многогодишни фуражни култури на територията на предпазена зона „ Комплекс Калиакра “ до оповестяването ѝ за предпазена зона, само че за не повече от 2 години.

При първичното изследване е открито, че предпазената зона с код BG000057 е включена в листата на проекто-защитените зони с Решение на Министерски съвет № 122/2.03.2007 година

От ВАП е изпратено предписание до министъра на околната среда и водите за показване на копия от административната кореспонденция по издаване на посочената заповед и от документите за предпазена зона „ Комплекс Калиакра “ в т. ч. и по отношение на метода на основаването на картен материал и координатен указател на границата на предпазената зона.

Предстои взимане на решение по отношение на предприемане на ограничения от компетентността на ВАП, след изследване на съответните данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР