Върховна административна прокуратура (ВАП) изиска информация от служебния министър на

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) изиска информация от служебния министър на
Коментари Харесай

ВАП изиска информация от здравния министър заради повишения брой заразени с COVID-19

Върховна административна прокуратура (ВАП) изиска информация от служебния министър на опазването на здравето има ли написани правила за банкет на деца с ковид в лечебни заведения и регламентирано ли е използването на щадящи проби в детски колективи. Причината е нарасналата заболеваемост измежду децата и младежите, оповестяват от прокуратурата.

ВАП предлага на служебния здравен министър да предприеме дейности, свързани с организацията и успеваемостта на контрола на осъществяването на въведените противоепидемични ограничения.

ВАП изиска от служебния здравен министър и информация налице ли е заповед за надзор на имунизационния развой - какво гласи тя и дали се извършва, респективно за установени нарушавания и ограничения за отстраняването им, както и за „ издаване “ на документи, без да е осъществена имунизация.

Служебният министър на опазването на здравето следва да изпрати информация и има ли акт за инспекция на лица с имунизационен документ (дали имат действително сложени ваксини) и по какъв начин се регламентира това.

Следва да се обясни и издаван ли е правилник за надзор във връзка с лабораториите, които вършат проби за ковид. Служебният здравен министър следва да осведоми ВАП дали се урежда осъществяване на разбор на аргументите на високата смъртност на болни от COVID-19 у нас.

Министерство на здравеопазването следва да изпрати информация до ВАП в къс период, допълват от институцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР