Върховна административна прокуратура (ВАП) е изискала от Изпълнителна агенция Автомобилна

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) е изискала от Изпълнителна агенция Автомобилна
Коментари Харесай

10 месеца по-късно прокуратурата се сети да пита за конкретни резултати от проверка на Такси Максим

Върховна административна прокуратура (ВАП) е изискала от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " съответна информация по отношение на " Такси Максим " - за броя на нарушаванията от началото на инспекциите, на формираните актове за установяването им и издадените наказателни постановления и за постановените заповеди за налагане на насилствени административни ограничения. Това става, откакто ВАП още на 17 май, 2018 година, е упълномощила на ИА " Автомобилна администрация " да се заеме с " Такси Максим ".
Освен това е зает изпълнителният шеф ИА " Автомобилна администрация " за налагане на имуществена глоба и на " Такси Максим " ЕООД. Причината - по отношение на процедури от организацията, Главна дирекция " Национална полиция " и Национална агенция за приходите поради актове за административни нарушавания на обособени водачи на " Такси Максим ", с които за 6 месеца се стопират от придвижване коли на компанията, извършващи услуга като такси, без да са издадени изискуемите позволения както на фирмата-организатор, по този начин и на водачите на леки коли.
Вследствие на откритото при инспекциите е сезирана Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), от която е формирано произвеждане за изследване на вероятно осъществени нарушавания по глава VII от Закона за защита на конкуренцията " Забрана за нелоялна конкуренция ", по отношение на активността на " Такси Максим " ЕООД по реализиране на ходатайство и свързване на превозвачи/шофьори и клиенти чрез мобилни приложения, която може да е в несъгласие с добросъвестната комерсиална процедура и да основава опция за увреждане на другите съперници.
Историята
Заради " Такси Максим " в края на предходната седмица имаше всеобщ митинг на таксиметрови водачи. Проучване на Actualno.com сподели, че е еднолична благосъстоятелност на " Хай Технолоджи Мениджмънт Корпорация " ООД, записано в Доминиканската република. Негов основател пък е " Корпорация Интернешънъл Офшор Къмпани Сървисис ". Доминиканската република е офшорна зона съгласно последния оповестен от МФ лист на държавите/териториите, които са юрисдикции с преференциален данъчен режим.
Последният оповестен годишен финансов доклад на сдружението " Такси Максим ", записано в София, за 2017 година демонстрира, че то работи на загуба. Текущата загуба на компанията съгласно доклада е минус 498 000 лв. . Тя е със 170 000 лв. по-голяма от загубата за миналата година. Пасивът на сдружението в края на 2017 година е на стойност 540 000 лв. . Общо наетите лица във компанията са 7, 5 от тях – дами. Имат един началник, един експерт, петима техници и приложни експерти. Разходите им за фонд работна заплата са 64 943 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР