Върховна административна прокуратура (ВАП) атакува в съда незаконни "паяци” и

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) атакува в съда незаконни "паяци” и
Коментари Харесай

Атакуват в съда незаконните паяци и скоби в 23 града

Върховна административна прокуратура (ВАП) нападна в съда противозаконни "паяци” и "скоби”, въведени от 23 общини, измежду които са Казанлък, Созопол, Шумен, Асеновград, Добрич, Монтана, Силистра, Кърджали, Велинград, Панагюрище и други

От ВАП е осъществена поредна инспекция по реда на надзора за правда по отношение на разпореждания на подзаконови нормативни актове, признати от общински препоръки, с които се постановат ограничавания, забрани и наказания, свързани със прекъсването, престоя и паркирането на пътни транспортни средства.

Според Закона за придвижване по пътищата /ЗДвП/ службите за надзор могат да употребяват техническо средство за наложително задържане на пътното транспортно средство /т. нар. "скоби "/ и да ползват насилствена административна мярка "преместване на пътното транспортно средство без знанието на притежателя " /извършвана главно посредством така наречен "паяци "/ при съществуване на прецизно дефинираните предпоставки.

При инспекцията на ВАП са разкрити позволения, с които използването на насилствената административна мярка е допустимо и при условия, несъществуващи в закона - например, при престояване на арестуваното със скоба ППС в зоните за платено паркиране за време допълнително от платеното.

Намерени са и наредби на общински препоръки, с които се регламентират сформира на административни нарушавания в несъгласие със ЗДвП. Налице са даже случаи на въвеждане на наказания в по-малък размер в съпоставяне със законовите при нарушение на възбраните за паркиране на пътни транспортни средства в паркове, градини и зелени площи, както и на особено обозначени места, обслужващи хора с увреждания.

Открити са и общински наредби, уреждащи забрани за "престой " и "паркиране " в несъгласие с наредбите на ЗДвП.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР