Върховна административна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации,

...
Върховна административна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации,
Коментари Харесай

Прокуратурата нареди проверки на външното осветление в цялата страна |

Върховна административна прокуратура се самосезира по отношение на медийни изявления, по отношение на случай при който 10-годишни момче е било ударено от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя, община Велико Търново.

ВАП реши, че с оглед застраховане живота и здравето на жителите и поради отговорностите на кметовете на общини да обезпечават построяването, употребата, поддържането и развиването на мрежите и оборудванията за външно осветяване на територията на общината за парцели - общинска благосъстоятелност, се постанова посредством апелативните, окръжните и районните прокуратури в страната, да бъдат разпоредени инспекции.

При реализирането им е належащо контролните органи да подхващат всички предписани от нормативните актове ограничения за отбрана сигурността на популацията.

Проверките ще би трябвало да приключат в двумесечен период, след което систематизираните резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни дейности по реда на надзора за правда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР