Върховна административна прокуратура се самосезира по повод информация в медиите,

...
Върховна административна прокуратура се самосезира по повод информация в медиите,
Коментари Харесай

789 нарушители, карали без предпазен колан

Върховна административна прокуратура се самосезира във връзка информация в медиите, по тази причина че неизползването на предпазни колани, води до увеличение на броя на потърпевшите лица при пътно-транспортни катастрофи с рейсове. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Предприета е инспекция за правда, защото осъществяването на това обвързване е с значимо значение за живота и здравето на хората и следва да е навсякъде.

Правомощията за надзор и налагане на наказания за неизползването на предпазни колани са предоставени на органите на Министерство на вътрешните работи.

С оглед съблюдаване на законността и в отбрана на държавния и публичен интерес, ВАП насочи предложение до шефа на Главна дирекция,,Национална полиция “ за осъществяване на инспекции на територията на страната за осъществяване на разпоредбите за придвижване по пътищата.

В резултат на разпреденото от ВАП, на територията на страната е осъществена инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи.

В интервала 23.04.2018 година - 29.04.2018 година са извършени ежедневни инспекции на моторни транспортни средства за транспорт на пасажери и товари, като са открити 239 случая за неизползване на защитни колани от водачи или пасажери в рейсове.

Освен това за времето от 30.04.2018 година до 06.05.2018 година са установени 218 нарушавания, касаещи потреблението на предпазни колани от водачи и пасажери в пътни транспортни средства.

В интервала от 14.05.2018 година до 20.05.2018 година са открити 237 случая за неизползване на защитни колани от водачи на товарни транспортни средства и 83 случая при водачи или пасажери в рейсове.

За съпоставяне в предишен интервал 26.02.2018 година - 04.03.2018 година са открити 194 нарушавания, като 21 от тях са свързани с неизползването на предпазни колани.

От шефа на Главна дирекция „ Национална полиция “ е стихотворец ангажимент инспекциите да се правят от време на време през цялата година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР