Върховите серии на производителите на мобилни телефони започнаха да достигат

...
Върховите серии на производителите на мобилни телефони започнаха да достигат
Коментари Харесай

Motorola One Vision: Имате ли нужда от нещо повече?

Върховите серии на производителите на мобилни телефони започнаха да доближават цени от съвсем 2 000 лв. и никой не може да отхвърли, че това се приближава до лудостта, изключително за пазари като българския. Има обаче и добра вест: в действителност положителните телефони стават по-евтини, а евтините модели стават все по-добри.

Имахме удоволствието да употребяваме седмица преди премиерата му през днешния ден един подобен модел: Motorola One Vision, чиято цена в България е 599 лв.. И след прекараните няколко дни с него се чудим - имаме ли потребност от освен това в един смарт телефон?

Новият модел, правоприемник на сполучливия Motorola One, идва с премиум дизайн и материали, голям екран с ново съответствие 21:9, мощен процесор, 128 GB памет и най-важното: камера, която не се опасява от тъмното. Докато четете ревюто, може да разгледате част от фотосите, които направихме в София след залез.
 Снимка 423458
Премиум дизайн, заслужен за най-високия клас

Когато хванете в ръка Motorola One Vision, няма по какъв начин да не останете с усещането, че държите смарт телефон от по-висок клас. Гърбът му е стъклен (и може да го опазите с кейса, който идва в кутията) и основава премиум чувство, посредством и на 4D дизайна.

Телефонът идва в два преливащи се цвята: кафяво и синьо, които несъмнено вършат усещане.

Пръстовият отпечатък се намира на гърба на телефона и е комфортен за постигане, като работи бързо и безгрешно. Отгоре намираме и 3,5-милиметров аудиожак, което сигурно ще зарадва доста хора.
 Снимка 423466
Източник:

Дисплей за киномани

6,3-инчовият Full HD+ (1080x2520) идва с напълно ново съответствие на страните от 21:9. Това значи, че телефонът не става по-широк и все по този начин е комфортен за държане в ръка, само че става по-висок, което доста улеснява четенето и разглеждането на обществените мрежи.

Motorola го назовава Cinema Vision и има причина за това. Високобюджетните кино продукции и сериали се снимат точно в такова съответствие - което значи, че в случай че обичате да гледате филми на телефона си, към този момент няма да би трябвало да гледате черните ленти от горната страна и изпод. Подобно съответствие на екрана имат няколко модела единствено на един различен производител, а от Motorola настояват, че точно то е бъдещето. И, почтено казано, се надяваме да е по този начин.
 Снимка 423452
Около LCD екрана рамките са минимални, а предната камера (за нея повече малко по-късно) е вградена в самия екран. Ако до момента не сте имали телефон с подобен дизайн, няма потребност се притеснявате, че кръгът в горния част на екрана ще ви нервира - след не повече от няколко минути работа спирате да обръщате внимание. Вграждането на камерата в екрана е надалеч по-привлекателно решение от така наречен " ноч " - или отрязъка в горната част.

Иначе екранът е задоволително ослепителен, с цел да виждате ясно наличието и при директна слънчева светлина. Цветовете са точни, а в случай че желаете да изпъкват още повече - в настройките има три благоприятни условия за това.

Камера, която не се плаши от тъмното

Отдавна най-голямото предизвикателство пред камерите на мобилните телефони са фотосите при ниска осветеност. В последните години започнахме да виждаме, че най-скъпите модели към този момент снимат много обичайно през нощта, а в този момент това се придвижва и в по-достъпния клас. Motorola One Vision несъмнено впечатлява всеки с опцията си да снима на мрачно.
 Снимка 423455
Добрите резултати се дължат на две неща. Първото и по-важното е 48-мегапикселовия датчик с технологията Quad Pixel. Това значи, че телефонът събира информация от четири пиксела в един огромен с размер 1,6µm - измежду най-ниските в смарт телефоните сега. Именно това подсигурява поглъщането на повече светлина - и по-хубава фотография. Оптичната стабилизация пък подсигурява, че фрагментът няма да бъде размазан.

Камерата на One Vision има и още една загадка. Чрез потребление на изкуствен интелект, Motorola са основали режима " Night Vision ", който прави осем фотоси, които сплотява в една. И усъвършенства фотографията след снимането ѝ, правейки я по-светла и с по-ярки цветове.
 Снимка 423467
Източник:

Под главния 48-мегапикселов датчик има още един, който се грижи да събере нужната информация за дълбочината на сцената. Именно с помощта на него Motorola One Vision прави отлични портретни фотоси с прелестен " боке " резултат.

На ярко камерата създава доста положителни фотоси с задоволително равнище на подробност, добър динамичен режим (нито една част от фотографията не е прекомерно тъмна, нито прекомерно светла) и точни цветове.

Предната камера също заслужава хвалба. Тя е 25 MP и също разполага с Quad Pixel технологията за фотоси при слаба светлина. При нея " боке " резултатът се възпроизвежда посредством програмен продукт, само че резултатите още веднъж са отлични. В камерата са вградени и някои филтри за феновете на селфитата, като имитират студийно осветяване и други.
 Снимка 423456
И този модел разполага и с останалите функционалности, познати ни от другите телефони на производителя, да вземем за пример опцията да оставите единствено един цвят на фотографията, а останалата да стане черно-бяла. Или да изберете да оставите придвижване единствено една част от фрагмента.

Като цяло, Motorola са се справили чудесно с камерите на One Vision и те оферират впечатляващи фотоси във всяка обстановка - изключително за този ценови клас. Благодарение на предната камера може да активирате и лицево различаване за отключване на телефона.
 Снимка 423457
Процесор, памет и батерия

" Под капака " на One Vision намираме осемядрен процесор Exynos с мощ 2,2GHz и 4GB RAM. Телефонът не се задъхва и при 3D игрите, с които го тествахме, а достатъчната RAM памет подсигурява, че приложенията ще остават отворени по-дълго време без да има потребност да ги презареждате. Моделът разполага и с голяма вътрешна памет за музика, фотоси и видео - цели 128GB. Ако въпреки всичко не ви стига, може да добавите още 512GB с MicroSD.

Батерията пък е 3 500 mAh и обезпечава и повече от един ден работа без презареждане. Когато пък имате потребност да го заредите, на помощ идва TurboPower технологията с мощ 15W. Или в резюме, в случай че оставите One Vision да се зарежда, до момента в който се подготвяте за работа, ще имате задоволително сила за работния ден. Телефонът разполага с по-новия стандарт USB-C.
 Снимка 423450
" Чист " Android с 3 години обновления на сигурността

Motorola One Vision употребява операционната система Android One. От компанията дават обещание две години систематични обновления и три години ъпдейти за сигурността. Motorola не са добавили нищо ненужно. В телефона откриваме няколко от жестовете, типични за компанията, като да вземем за пример бързо включване на камерата със завъртане в ръката или стартиране на фенера с клатене.

Motorola си слага цел да завземе повече пазарен дял в Европа, откакто реализира второ място в Латинска Америка и трето в Северна Америка. И считаме, че са постигнали съвършената рецепта. One Vision, въпреки да не може да се подреди до най-скъпите флагмани, не им и отстъпва елементарно и има всичко, което от което имате потребност - на същински добра цена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР