Върховенството на закона става основна политика на ЕС, а преди

...
Върховенството на закона става основна политика на ЕС, а преди
Коментари Харесай

Миглена Кунева: Върховенството на закона ще е основна политика на ЕС

Върховенството на закона става съществена политика на Европейски Съюз, а преди да приключи своя мандат предходният ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер възобнови договарянията за групово участие на Европейски Съюз към Конвенцията за отбрана на правата на индивида.
Това сподели пред БТВ посланикът на Европейския съюз в Съвета на Европа Меглена Кунева.

Ние сме поели ангажимент като Европейски съюз да станем член от тази спогодба, което значи, че всеки един жител от нашите 27, скоро страни, може да съобщи: " Европейски Съюз не е прав и с инструкция или нещо друго е нарушил моето право и аз ще осъждам Европейски Съюз, ще желая правораздаване пред съда по правата на индивида ", добави тя.

Това ще са самостоятелни тъжби, свързани със отбрана на самостоятелни човешки права – става дума за Европейски Съюз, не за страна, цялото законодателство, обвързвано с права на човек предстои на подобен спомагателен надзор, мониторинг, изясни още Кунева.

Защитата на правата на потребителите и достъпът до чиста околна среда – това също са самостоятелни човешки права, сподели още тя, като разясни, че би трябвало да се изчакат окончателните решени по този въпрос.

Тя разяснява и Истанбулската спогодба и изясни, че не сме задължени да я одобряваме, само че напомни, че при започване на мандата си новият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е декларирала, че в случай че страните не я ратифицират, тогава ще има наставления, които непосредствено ще вкарат задачите на Истанбулската спогодба в законодателството, което към този момент е наложително.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР