Върховенството на закона е в основата на всяка демокрация и

...
Върховенството на закона е в основата на всяка демокрация и
Коментари Харесай

Борисов: България подкрепя изискването европейските средства да се обвържат със спазването на върховенството на закона

" Върховенството на закона е в основата на всяка народна власт и България изцяло поддържа условието европейските средства да се обвържат със спазването на върховенството на закона " , съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел.

В рамките на провеждащия се там Европейски съвет министър председателят организира среща с водачите на страните от така наречен „ спестовна четворка “ както и с премиера на Финландия Сана Марин и румънския президент Клаус Йоханис.

По време на срещата министър председателят Борисов акцентира , че макар понижения като цяло европейски бюджет, упорства средствата за селскостопанската и за кохезионната политика за България да бъдат непокътнати на същите равнища. Министър-председателят уточни и желанието на страната ни да взе участие в разпределението на поддръжката за по-слабо разрушените райони.
 

Министър-председателят Бойко Борисов разиска с „ спестовната четворка “ допустим за всички излаз, откакто към този момент втори ден продължава съвещанието на Европейския съвет, без да бъде реализирано съглашение за европейския бюджет за интервала 2021-2027 година Разговорите не престават в обособени срещи и формати, като се чака по-късно довечера Съветът още веднъж да се събере за полемика.
   
Пред водачите на страните от " спестовната четворка ", както и пред премиера на Финландия Сана Марин и румънския президент Клаус Йоханис - заявих, че България поддържа условието европейските средства да се обвържат със спазването на върховенството на закона. Това е в основата на всяка народна власт. Настоявам обаче макар понижения европейски бюджет, средствата за селскостопанската и за кохезионната политика за България да се запазят на същите равнища. Страната ни е декларирала интереса си за присъединяване в поддръжката, която може да бъде отпусната и за по-слабо развитите райони. Предстои ми и среща с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, на която той ще ме запознае с новото, преразгледано предложение за Многогодишната финансова рамка до 2027 година Надявам се довечера Европейският съвет да откри допустим за всички излаз и да си тръгнем с признат бюджет.
Публикувахте от в Неделя, 19 юли 2020 година
Към момента водачите на 27-те държави-членки не са стигнали до единодушие по огласеното на Съвета компромисно предложение от ръководителя Шарл Мишел. В него бяха наранени два съществени противоречиви въпроса - ръководството на Фонда за възобновяване от ковид и салдото сред грантовете и заемите в него. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи през вчерашния ден нов метод, наименуван „ свръхспешна спирачка “.

Той позвалява на всяка страна от Европейски Съюз, която изпитва безпокойствие по отношение на метода на разпределяне и систематизиране на средствата от Фонда , да сложи въпросите си пред Европейския съвет или Съвета на Европейски Съюз. Днес се чака Шарл Мишел да показа ново, преразгледано предложение за бюджета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР