Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са

...
Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са
Коментари Харесай

Радев с мълниеносен отговор към Борисов

Върховенството на националния интерес и отбраната на националната сигурност са безспорен приоритет. Не може да има компромис, уповавам се службите и прокуратурата да са събрали нужните задоволително и справедливи доказателства, с цел да бъдат минимизирани дипломатическите последици, тъй като постоянно има такива.

Това съобщи президентът Румен Радев във връзка информация на прокуратурата за съветски дипломати, които са шпионирали българската войска. Според държавното обвиняване е открито, че двама души са получавали информация за въоръжените ни сили от българи - в това число против възнаграждение.

Той беше безапелационен, че с цел да има разговор, би трябвало да има откриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и не престават да се случват в България, тъй като по този начин ще продължи порочния модел. Държавният глава изясни, че би трябвало да има ясна информация в какво се състои шпионския скандал.

„ Трябва да има и явен отговор на изявленията на „ Шпигел “, където има обвинявания, че българското държавно обвиняване се е сложило в услуга на непозната страна. Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност “, акцентира Радев.

„ Не виждам смисъл да ни тикат в режисура, в която разговорът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за метод на порочно ръководство, за корупция, за записи. Не може хората с цялостни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за разговор “, посочи президентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР