Върховен административен съд (ВАС) започва вътрешна проверка заради последния скандален

...
Върховен административен съд (ВАС) започва вътрешна проверка заради последния скандален
Коментари Харесай

ВАС започва проверка след признанията на Бобоков, че е знаел за необявено съдийско решение

Върховен административен съд (ВАС) стартира вътрешна инспекция поради последния абсурден случай, разрастнал се в петък, и в който е забъркан президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов,  оповестява БГНЕС.
Вътрешната инспекция, разпоредена от ръководителя на съда е по отношение на публикуваната от прокуратурата информация за връзка сред лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov “ и Пламен Бобоков, при която е открито, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено правосъдно решение на Върховен административен съд. Целта е да бъдат открити всички обстоятелства и условия по отношение на приключването на информацията, споделиха от Върховен административен съд.
Pламен Узунов беше махленски в търговия с въздействие. На 27 декември 2018 година е изпратил на Пламен Бобоков правосъдно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става обществено притежание. Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на Висш съдебен съвет за избирането на прокурор от Русе за административен началник на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, определен е различен претендент. Прокуратурата извърши и обиски в кабинета и в дома на русенския прокурор Николай Николов, контактувал с предприемача Пламен Бобоков.
Пламен Бобоков: Ходатайствах за назначението на Николай Николов за прокурор
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР