Върджил ван Дайк е най-добрият централен защитник в света и

...
Върджил ван Дайк е най-добрият централен защитник в света и
Коментари Харесай

Анди Робъртсън: Ван Дайк трябва да стане футболист на годината

Върджил ван Дайк е най-хубавият централен бранител в света и би трябвало да получи премията за футболист на годината в Англия, счита неговият съотборник в Ливърпул - Анди Робъртсън.

" Ако сезонът завършваше през днешния ден, аз персонално бих му я дал на него. Той сподели неизменност и играе чудесно, тъй че не виждам причина да не завоюва наградата. Все още има 10 мача и някой може да заиграе футбола, който виждаме при Върджил, само че тогава и той ще вдигне равнището. Сигурен съм ", сподели Робъртсън, представен от клубния уеб страница.

" По принцип офанзивните футболисти са любимци за премията поради головете, само че през този сезон Върджил е приказен и получава заслужени похвали. Надявам се това да продължи и в последните 10 мача ", продължи левият бек на Ливърпул.

Andrew Robertson reckons that Virgil van Dijk is the best centre-back in the world

Do you agree with him?

Or are you backing someone else...? pic.twitter.com/eAPi6LkA7g
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) March 1, 2019
" Той прави живота ми по-лесен. Всичко е по-лесно, когато играя до него. Когато някой тича към мен, аз постоянно знам, че Върджил ме покрива, тъй като той рядко не е на позицията си. За мен той е най-хубавият централен бранител в света. Играе съвършено и е самонадеян, а към момента е млад и може да става още по-добър ", сподели още той. Робъртсън, който подаде на Ван Дайк за един от двата гола на холандеца против Уотфорд през седмицата, приказва и за идното дерби против Евертън в неделя.

" Изиграхме добър мач против Уотфорд и ще излезем със самочувствие на терена през уикенда. Точно това показване чакахме и се надявам да го повторим в мърсисайдското дерби. Това е мач, в който е доста елементарно да влезеш ", съобщи левият бек на Ливърпул.

" Много хора настояват, че сме изгубили искрата в играта ни. Може би са ненапълно прави, тъй като имахме един удар против Юнайтед и той беше рикошет от отдалечен шут на Стъридж. Но против Уотфорд можехме да вкараме повече от пет. Може би това ще бъде новата ни искра ", приключи Робъртсън.
Премиър лийг 28 кръг, сряда 27 февруари  Ливърпул 5:0краен резулат  Уотфорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР