Въпросната къща в Барселона наистина не се води на г-н

...
Въпросната къща в Барселона наистина не се води на г-н
Коментари Харесай

Елена Йончева: Внесохме в прокуратурата сигнал за къщата в Барселона

Въпросната къща в Барселона в действителност не се води на господин Борисов, сподели пред bTV Елена Йончева и настоя да се проверяват парите, постъпили по сметка на Борислава Йончева.
„ Сумата е била над 1 млн. лв.. Пътят на парите водят до братовчед на Борисов и компания ”Ипон”. Водят до Иван Създов, шеф на корт ”Банкя” и братовчеда Иванов, който наследява целия бизнес на Борисов и компанията ”Ипон”, добави тя.
"Ние сме внесли сигнал в прокуратурата и през днешния ден ще предоставим документи за изказванията си, добави тя. В тази връзка Йончева попита дали Радослав не е скритото лице за правене на бизнес на Борисов в София.
Доверих се на Йончева, тъй като към този момент работехме в екип в Народното събрание. Определихме проблемите, които стоят на дневен ред, а точно корупцията. Вече я познавах като самоуверен човек, който няма да се огъне и е способен по тези въпроси ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
"Липсва ми журналистическата специалност. Знаех против какво се изправям, само че не чаках ударите на мафията да са толкоз жестоки. За разкриването на мафията разчитаме на прокуратурата ", разяснява лидерът на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева.
Те разясниха и опасенията на министър-председателя, че се готви нова спекулация вид "Костинброд " преди евроизборите. „ Г-н Борисов ръководи посредством всяване на боязън. По този метод си търси опрощение за идната загуба на евроизборите “, съобщи Нинова.
Според Йончева фигурата на госпожа Кьовеши, която беше началник на специфичната прокуратура за битка с корупцията в Румъния, плаши ГЕРБ. Факт е, че при гласуването на кандидатурата ѝ, представителят на държавното управление е дал своя вот "против ".
„ Не чета учебници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) “, сподели с усмивка Нинова.
„ Свекърът ми е притежател на една къща за посетители. не съм била в спор на ползи, тъй като не съм го познавала, когато тя е строена. През 2015 година е имало инспекция, само че не са открити нарушавания “, посочи Йончева.
Според Нинова това е моделът, който Българска социалистическа партия желае да промени. „ Той не се взема решение единствено с оставки. "Според нас би трябвало да има нов закон за КПКОНПИ, нов орган, европейска прокуратура в Кьовеши отпред и двама европейски прокурори в България, настояваме за надзор в българската прокуратура. У хората има чувство, че няма правдивост “.
Нинова добави, че има вяра, че Елена Йончева ще бъде оправдана по всички обвинявания за пране на пари и връзки с банкрутиралата КТБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР