Въпросите на главния прокурор към Конституционния съд за това какво

...
Въпросите на главния прокурор към Конституционния съд за това какво
Коментари Харесай

Адвокат Михаил Екимджиев: Иван Гешев профилактира президента

Въпросите на основния прокурор към Конституционния съд за това какво е "държавна измяна " и по кое време може да се проверява президента, показат, че не той не схваща главното. Това е едно профилактиране на президента, президентът да бъде държан на къса каишка с инспекции, с следствия, с цел да не помни за концепциите си за промени в Конституцията и ограничение на пълномощията на основния прокурор. Това съобщи юрист Михаил Екимджиев в ефира на БТВ.

Тези похвати очевидно идват отръки на новия основен прокурор, позволи той.

Иван Гешев желае от Конституционен съд пояснение на член от Конституцията по отношение на имунитета на президента и вицепрезидента

„ Голяма част от въпросите на Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във нямат отговор, тъй като те имат отговор в Конституцията. Те са нелепи “, разяснява юристът.

Според мен това искане е процедурно неприемливо – не може нереално да бъде питан Конституционния съд да пояснява Конституцията без да има съответен проблем “, уточни още юристът.

Президентството с позиция за настояването на Иван Гешев

Според него по време на мандата на президента не може под никаква форма върху президента да бъде упражняван напън – нито под формата на инспекции, нито на каквито и да било следствия. „ Смисълът е да се резервира интегритета на президента, неговата самостоятелност, да не виси над него някакъв дамоклев меч от страна на прокуратурата “, означи Михаил Екимджиев.

„ Без да е зародил парламентарен проблем, няма по какъв начин да се пита Конституционния съд за щяло и нещяло от неуки адвокати. Това искане би трябвало да бъде отклонено “, уверен е юристът.

Той бе безапелационен, че върху президента не може да се упражнява какъвто и да е юридически напън. Смисълът е да се резервира независимостта на президента.

Експерт разкри подходящо ли е питането на Гешев за имунитета на президента
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР