Въпросите към Петьо Брезоев задава 17-годишната Кристин Колева, ученичка в

...
Въпросите към Петьо Брезоев задава 17-годишната Кристин Колева, ученичка в
Коментари Харесай

Петьо Брезоев, дерматолог: От пъпки никой не е умрял, но понякога остават травми за цял живот

Въпросите към Петьо Брезоев задава 17-годишната Кристин Колева, ученичка в софийската Национална природо-математическа гимназия " Акад. Любомир Чакалов ".

Днес ние приказваме свободно за политика, права и конспирации, само че тематики като тази за акнето постоянно се оказват деликатни и проблематични, с цел да бъдат обсъждани на всеослушание. Защо? Какво е толкоз комплицираното? С цел да отговорим на някои въпроси, които вълнуват мен и връстниците ми, потърсихме кожния лекар Петьо Брезоев с процедура при кожните болести повече от 20 години.

Ролята на външния тип за самочувствието на младите

" Външният тип е от голяма важност за всеки човек – освен за младежа, само че за тях е изключително значим и тъкмо той стои в основата на целия проблем ", споделя доктор Брезоев. Причината е, че акнето се появява точно в интервала, в който човек се образува като персона. Ако тъкмо в този сериозен за младежите миг те са смутени от външния си тип или различен крах, той постоянно ерозира вярата в личните им сили. Според него това би могло да се отрази както в намаление на триумфа, по този начин и в избрани компликации при обществените контакти. " От пъпки никой не е починал, само че от време на време остават контузии за цялостен живот ", споделя специалистът.

Малко се осмеляват да потърсят професионална помощ

За жал се оказва, че въпреки и да има доста младежи, които търсят помощта на лекаря, те въпреки всичко са доста по-малко, в сравнение с сочат статистики, свързани със болестта. Практически всеки младеж в България би следвало да има някаква форма на акне, споделя кожният лекар, само че с него и сътрудниците му се свързват главно поради тежкото и обезобразяващо такова. " На тези хора може да се помогне, само че самите те не търсят решение на проблемите си, а решение постоянно има. " Той пресмята, че едвам към 1% от младежите, които посещават кабинета му, сами са поели самодейността за лекуване, а не техните родители, и това демонстрира какъв брой надалеч от мозъка на един младеж може да е потребността от лечение.

 Петьо Брезоев, кожен лекар: От пъпки никой не е починал, само че от време на време остават контузии за цялостен живот

Дали е въпрос на позор

Не, съгласно дългогодишния експерт е обвързвано с това, че човек към момента не се е научил да се оправя самичък с проблемите си. " Хем си огромен, хем не си " - надали е нечий обичан интервал от порастването. На тази възраст младежите " желаят да бъдат зачитани като персони и да не им се подрежда какво и по кое време да вършат, само че в това време самите те нямат задоволително житейски опит, с цел да решат сами проблемите си ". Според доктор Брезоев това е главната причина младежите да не търсят сами професионална помощ. " Явно в тази възраст да поискаш съвет се приема за уязвимост. "

Ако си мислиш, че си опитал всичко – не си

" Пробвал съм всичко " е изречение, което един кожен лекар чува непрекъснато. Проблемът е, че това " всичко " са нещата, които хората виждат по малкия екран, а съгласно експерта има доста сериозна разлика сред рекламата и действителността, която хората би трябвало да схванат, с цел да решат един път вечно проблемите си с акнето.

За него това е заболяване, което се лекува, само че в някои случаи извънредно постепенно. " Съответно, в случай че видиш реклама, в която ти дават обещание, че за две седмици всичките ти проблеми ще бъдат решени – намерения отново. " Резултати могат да се следят най-рано след три месеца, споделя лекарят.

 Петьо Брезоев, кожен лекар: От пъпки никой не е починал, само че от време на време остават контузии за цялостен живот

Не е нужно младежите в днешно време да страдат от акне

Оказва се, че доста родители имат остарели разбирания и нрав в жанр " и аз съм имал пъпки, пък нищо не ми е станало ". Въпреки това те са не запомнили, че едва ли им е било прелестно, когато са били в този тип. " В XXI век акнето към този момент не е за наложително зло и би трябвало да се третира тъкмо както всеки различен проблем, за който има открито решение. Няма причина да го оставим " единствено да си мине ", когато можем да се лекуваме ", твърди доктор Брезоев.

На базата на дългогодишната си процедура той споделя, че съществено е трансформирал метода си с пациентите. Научил се е да изисква повече и към този момент чака индивидът, потърсил неговата помощ, да е самодейният. " Моята работа е да го преведа по пътя, само че индивидът би трябвало да поеме отговорност. Ако след къс интервал от време пациент види резултати, само че не продължи лекуването, рано или късно отново ще се върне, откъдето е тръгнал. Не бива да забравяме, че акнето се лекува, само че не е като шарката – може да се връща още веднъж и още веднъж, и по тази причина се изисква неизменност. Ако не искаш да имаш пъпки, би трябвало да си зает – това е смяната в мисленето, която получих ", обобщава кожният лекар.

Какво споделят младежите за ролята на външния тип в живота им - четете тук.

Материалите са част от поредицата на " Дневник " - " Тийнейджърът у дома " с поддръжката на BIODERMA.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тийнейджърът у дома (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР