Въпроси за пътищата в област Смолян към регионалния министър Петя

...
Въпроси за пътищата в област Смолян към регионалния министър Петя
Коментари Харесай

Д-р Дариткова пита министър Аврамова за пътищата и голямото срутище в Смолянско

Въпроси за пътищата в област Смолян към районния министър Петя Аврамова насочи националният представител доктор Даниела Дариткова, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ в регионалния град.
Тя желае от министър Аврамова информация по отношение на плановете с европейско финансиране за рехабилитация и реорганизация на сектори от републиканската пътна мрежа, които следва да се осъществят в Смолянска област и на какъв стадий е тяхното осъществяване.
Освен европейските планове, какви други вложения по линия на държавния бюджет, респ. бюджетът на Министерство на регионалното развитие и АПИ се планува да бъдат осъществени през актуалната година, пита тя.
Д-р Дариткова е аргументирала питането си с обстоятелството, че област Смолян е единствена в страната единствено с авто превоз, без достъп до ЖП-мрежа, пристанища и летища.
Освен това, заради сриване на големи количества скална и земна маса през 2018 година основният път сред Смолян и Мадан, който е съществена пътна артерия в региона, остана затворен в продължение на шест месеца.
Направен бе обходен маршрут за леките коли, само че заради огромните наклони той е негоден през зимните месеци. След незабавни спешни поправки пътят бе отворен, само че единствено в едната лента и придвижването се реализира със светофарна уредба.
Миналата година бе стихотворец ангажимент от АПИ и Министерство на регионалното развитие дейностите по трайното подсилване да се възложат през 2019 година. До момента обаче няма оповестена социална поръчка за избор на изпълнителите по строителство и строителен контрол. В тази връзка въпросът на доктор Дариткова е какви действия по трайното подсилване на свлачището се плануват тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР