Въпроси, които репортерите на ПИК няма да спрат да задават

...
Въпроси, които репортерите на ПИК няма да спрат да задават
Коментари Харесай

Тежките въпроси към новия съвет, Костов, Мангъров и Павлов...

Въпроси, които репортерите на ПИК няма да спрат да задават на новия медицински "съвет ".

1. Защо шефът на съвета Коста Костов е бил освободен от военачалник Мутафчийски от Военномедицинска академия. Вярно ли е, че в границите на болничното заведение е развил паралелна частна клиника? Има ли отношение му към източването на средства в границите на стотици хиляди левове от бюджета на болничното заведение?

2. Притежава ли доцент Мангъров частна здравна лаборатория? И тъй като знаем, че има - има ли това отношение към настоятелната му концепция за навсякъде използване на бързи проби?

3. Защо в "съвета " членува зъболекарят доктор Павлов, разследван от прокуратурата за нелепа гибел на дете в неговата клиника? Има ли още два случая на негови пацианти, които са се разминали на косъм след слагане на анестезия в зъболекарската му клиника? С какво стоматологът доктор Павлов може да бъде потребен към тематиката за вирусните инфекции на горните и долните дихателни пътища?

4. Какво прави в "съвета " радиожурналистът от "Дарик " Вълков? Вярно ли е, че той е живият мост сред "съвета " и фармацевтичния необут Огнян Донев, чиято "Софарма " е главен производител на аналгин-хинин и сега губи от възбраната за експорт на хинин?

Случайно ли е, че първите изказване на "съвета " бяха в посока на това, че хининът не оказва помощ при ковид и възбрана за експорт е безсмислена?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР