Въпросът за властта, лидерството и политическите елити винаги е бил

...
Въпросът за властта, лидерството и политическите елити винаги е бил
Коментари Харесай

Политическите лидери, които злоупотребиха с властта си

Въпросът за властта, водачеството и политическите елити постоянно е бил настоящ. Има политически водачи, които останаха в историята със скандални образци за корист с властта. Ето кои са те:

Владимир Мечиар

Бившият министър председател на Словакия и разследващите служби бяха забъркани в отвличането на сина на някогашния президент Михал Ковач през 1995 година Случаят така и не беше оголен напълно, защото Мечиар побърза да разгласи прошка, която на процедура прекрати следствието.

Силвио Берлускони

През 2011 година прокуратурата в Милано повдигна обвиняване против италианския министър председател Силвио Берлускони за корист със служебно състояние. Според прокуратурата Берлускони е бил неведнъж клиент на малолетната мароканска продажница Карима - Руби ел Махруг. Освен това министър председателят бе обвинен, че е употребявал служебното си състояние, с цел да освободи Руби, откакто е била задържана за кражба.

Борис Елцин

Борис Елцин е може би най-противоречивият съветски властник. Пример за това е случай, в който Елцин изцяло пийнал е тръгнал единствено по долни гащи да си хваща такси на Пенсилвания авеню, тъй като му се било прищяло да хапне пица. Но злоупотребата му с властта се е проявявала в непрекъснатата промяна на министри. Само за 13 месеца петима министри са били освободени от поста си, тъй като съгласно Елцин „ го засенчвали “.
 Борис Елцин Gulliver/Getty Images-->
Франсоа Оланд

Френският президент скандализира обществото с парите, които е харчил от държавния бюджет за персонални облаги. 100 дни след началото на ръководството му, публицисти откриха, че е харчил големи суми за първокласни възглавнички. А през последните дни от мандата му бе разкрито, че е давал по 10 000 за персонален коафьор на месец. Заплата, която се е плащала непосредствено от джоба на данъкоплатците.
 Франсоа Оланд Gulliver/Getty Images
Виктор Орбан

Унгарският министър председател Виктор Орбан е разпален футболен почитател, само че постоянно бива подложен на критика за средствата, които отпуска за футболни игрища. Пример за това е стадионът „ Панчо Арена “, който сътвори през 2014 в родното си село. Той има потенциал за 3500, а в селото му живеят едвам 1750. Тогава представител на опозицията назова " Панчо Арена " " монумент на корупцията и мегаломанията ".
 Виктор Орбан Gulliver/Getty Images
Ричърд Никсън

През 70-те Белият дом и президента Никсън бяха в открита война с пресата. Говори се, че Ричърд Никсън е поръчал убийството на журналиста Джак Андерсън, който непрекъснато се е ровил в живота му.
 Ричърд Никсън Gulliver/Getty Images
Джордж Озбърн

Бившия канцлер на Англия е упрекнат в потребление на властта си при построяването на железопътен път. Говори се, че в проекта е било записано, че линията, ще минава към квартала, в който живее. Но Озбърн се е намесил, защото кварталът е щял да стане прекомерно гръмък за него и богатите му съседи. Самият той твърди, че няма нищо общо, само че осведомени със случая мощно се съмняват.
 Джордж Озбърн Gulliver/Getty Images

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР