Въпросът за това защо жените изпитвам оргазъм отдавна обърква науката.

...
Въпросът за това защо жените изпитвам оргазъм отдавна обърква науката.
Коментари Харесай

Разгадаха тайната на произхода на женския оргазъм

Въпросът за това за какво дамите изпитвам оргазъм от дълго време обърква науката. До в този момент не е изведено научно аргументиран извод, който да изясни удоволствието, което изпитват дамите по време на оргазъм. Сега учените допускат, че при античните дами оргазмът е могъл да провокира овулация директно по време на половия акт, написа Daily Mail.
Някога оргазмите са били жизненоважни за стимулирането на овулацията. Тогава в женския организъм узрялата яйцеклетка се е отделяла директно по време на секса. При доста животни, като зайците, котките и камилите това към момента е по този начин. Но при хората и приматите е друго. Овулацията се случва един път по време на един цикъл, който продължава 28 дни дами, 29 дни при самките на орангутаните и до 37 при самките на шимпанзетата. Учените допускат, че в миналото в по-ранния интервал от човешката еволюция овулацията е предизвиквала оргазъм по време на секса.
Съществуването на женския оргазъм интригува по две аргументи: от една страна той не е нужен за репродуктивния триумф на дамата, а въпреки това нова невроендокринен инстикт е прекомерно комплициран, с цел да бъде еволюционна случайност, изясняват учените от университет в Йейл. Те употребяват термина „ невроендокринен “, който значи композиция от стимулиране на нерви и обособяване на хормони.
Учените от университа в Йейл са почнали да ревизират теорията, съгласно която оргазмът е еволюционно завещание, останало от времената, когато хоратата са се намирали в по-ранен интервал на еволюцията.
При опити с зайци е било открито понижаване на вероятността за овулация с 30% при угнетяване на оргазма.
Макар да не е обяснен точният механизъм по какъв начин оргазмът предизвика овулация при зайците, създателите на проучването преполагат, че откакто цялостната липса на оргазъм намалява вероятността от пораждане на овулация, то той играе значима роля за отделянето на яйцеклетките.
Учените означават, че възникването на овулация при оргазма е механизъм, който към момента съществува при доста животни, само че е изгубил ролята си при други типове.
" Привеждаме пробни данни, които покачват вероятността за това,че женският оргазъм се е развил на основата на овулацията, провокирана от сношението, пишат създателите на проучването. Този извод оказва помощ да се интерпретира мъчно обяснимите аспекти на женската половост, като ниското равнище на женския оргазъм.
Макар и функционалността на оргазма да се е трансформирала предни проучвания демонстрират, че еволюционните промени също затрудняват постигането на оргазъм от дамите. Клиторът, който при множеството дами се нуждае от стимулиране за постигането на оргазъм, с времето се е преместил в по-малко централно място и по тази причина той не се подлага на стимулиране по време на проникването, допълват учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР