Въпросът за Шенген вече е времево структуриран. Нямаме целеви дати,

...
Въпросът за Шенген вече е времево структуриран. Нямаме целеви дати,
Коментари Харесай

Външният министър: Ако не приемем спешно два закона, ще ни отделят от Румъния за Щенген

Въпросът за Шенген към този момент е времево структуриран. Нямаме целеви дати, които да са официално признати. Бихме могли да предвиждаме, че при осъществяване на това, което имаме да свършим като задания по този път, наесен България би могла да бъде част от Шенген, съобщи в интервю за Българска телеграфна агенция министърът на външните работи Николай Милков.

 

" За тази цел всички дипломатически предпоставки към този момент са на разположение. Имаме договорености с Европейската комисия, както и с нидерландската страна за това какво би трябвало да свършим, в какъв размер, в каква дълбочина. За да може това да се случи обаче, са нужни най-малко два закона, които би трябвало да бъдат признати от Народното събрание. Единият е фамозният към този момент закон за отчетност на основния прокурор, другият е законът за промяната на органа за битка с корупцията. Така нареченият КПКОНПИ ", съобщи Милков.

 

" Моят зов постоянно е бил тези закони да бъдат признати, тъй като в действителност това е нужното изискване сега България да стане член на Шенгенското пространство. Ако това стане, ще бъдме дружно с Румъния.

 

Ако обаче ние осъществяваме някакво ново забавяне и още веднъж двата фундаментално нужни закона не бъдат признати, то тогава съществува риск и никой не би могъл да упрекне нито Румъния, нито Комисията, в случай че те действат по разграничен метод за Румъния и България. Това зависи от нас в този миг " - сподели още министърът на външните работи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР